Netwerkbijeenkomst (9 oktober) bij Moderna Textielservice

Moderna Textielservice te Hardenberg opende haar deuren voor Duurzaam Netwerk Almelo. Tijdens deze bijeenkomst kon kennis gemaakt worden met Moderna en werd specifiek stilgestaan bij duurzaamheid.

De genodigden werden middels een rondleiding meegenomen in de processen die gaande zijn binnen Moderna. 

Moderna
Moderna Textielservice is een landelijk opererend, professioneel familiebedrijf welke een totaalpakket aan dienstverlening biedt op het gebied van linnen, bedrijfskleding, schoonloopmatten en sanitairhygiëne waarbij het ontzorgen van de klant centraal staat.

Moderna werkt mee aan een duurzame toekomst. Daarom maken ze volop gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Zo ligt het dak vol met zonnecollectoren en liefst 3.300 vacuümbuizen. Met deze vacuümbuizen verwarmen zij het waswater. Deze buizen kun je vergelijken met een thermosfles. Er zit een koperen buis in met een glycolvulling. Doordat het zonlicht het vacuüm tussen het glas en de koperen buis extreem snel kan verwarmen, geven de koperen buizen al heel snel een warmte af van 90 graden. Dit is voldoende om het waswater te verwarmen. Verder liggen er ook nog eens 1000 m2 aan zonnepanelen op het dak. Maar ook hun duurzame wagenpark, flora en fauna rondom het pand, waterbesparing en stoomloos reinigen zal bij de bijeenkomst aan de orde komen.